On som?

L’Agrupament Roques Albes està situat a la Vila de Sallent, a la comarca del Bages. Sallent té actualment prop d’uns set mil habitants aproximadament, de classes socials molt diverses, tot i que hi és majoritària la classe mitjana treballadora.

Està repartit en diferents barris; el poble nou, la rampinya, el nucli antic, l’estació, on hi està situat l’institut d’educació secundària IES Llobregat, etc. La zona del centre o nucli del poble es on s’hi troba la gran majoria de comerços. A prop d’aquesta zona hi trobem el parc Pere Sallés, que consta d’un passeig llarg amb bancs, fonts, gronxadors i zones verdes. A més, també hi trobem les dues escoles d’educació primària, una pública i una altre de concertada i una llar d’infants, l’Esquitx.

Sallent es conegut per tenir llocs històrics com la Casa Torres Amat, el Castell i el poblat ibèric del Cogulló. També és conegut per les festes de les Enramades, el Carnaval i la Festa Major. L’esplai està implicat tant en l’organització del Carnaval com de la Festa Major alternativa, anomenada La Fumera.

També hi ha espais on s’hi poden fer activitats lúdiques, com el pavelló d’esports , l’envalat i contramestres, entre d’altres.

És un poble tranquil, on hi ha força llocs per a poder-hi realitzar activitats de lleure al aire lliure. El fet de ser un poble petit, permet als seus habitants desplaçar-se a peu, sense la necessitat de cap altre transport. Una altra característica important de la vila de Sallent és que està envoltada de boscos, muntanyes i petits paratges naturals, que permeten fer moltes sortides per la natura.