Assamblea General Ordinaria d’ESPLAC

15252493_1255323967823832_3549676217443562993_o

Monitors i monitores de 66 esplais federats a Esplais Catalans-Esplac vam celebrar el diumenge 27 de Novembre al Centre Cultural de Granollers el plenari de la 35a Assemblea General Ordinària, el màxim espai de decisió de l’entitat. Dissabte un centenar de monis ja vam treballar en diferents grups de treball les línies estratègiques dels projectes més importants del Pla de Treball, convertint l’AGO del 2016 en la primera d’Esplac que es desenvolupa durant tot el cap de setmana. El diumenge, dia del plenari de l’assemblea, més de 300 monitors i monitores de 66 esplais d’arreu del territori vam debatre i aprovar els principals projectes de l’associació per l’any vinent, així com les resolucions i posicionaments de l’entitat. Un d’ells ha estat la reivindicació de la plena ciutadania dels infants i del seu dret a ser escoltats. Com va destacar la presidenta d’Esplac, Irene Torrecilla, en el seu discurs a la cloenda, “la participació infantil és un dels nostres pilars i no volem que sigui així només a l’esplai. Volem que els infants puguin participar arreu i se’ls reconegui com a persones amb veu i vot».

Els esplais també vam reclamar una major presència i reconeixement de les entitats d’eduació en el lleure en la societat i als mitjans de comunicació. «En els moments difícils per les nostres entitats sí que es fa ressò, sense escatimar detalls, del tipus d’entitat que ha estat la responsable dels fets i es desvaloritza la nostra feina positiva», apunta la resolució aprovada a l’Assemblea. I apunta, a més que «la nostra tasca diària es mereix un espai en els mitjans de comunicació, tal com el tenen altres agents educatius».

A l’AGO es va aprovar també una tercera resolució de rebuig a la islamofòbia. Esplac es compromet, entre altres coses, a treballar per a què els esplais esdevinguem espais d’inclusió educativa, i que eduquin des de la interculturalitat i condemna qualsevol atac violent cap a persones o entitats per motius de fe, pensament o culte personal.

 

Esplais nous a ESPLAC!
Enguany, set nous esplais han entrat a formar part de la federació: l’esplai A-Munt (Sabadell), l’esplai Santa Eulàlia (Santa Eulàlia de Ronçana), l’esplai Minuatx (Manresa), l’esplai El Pas (Palafolls), l’esplai Medinyà (Medinyà), l’esplai La Flama (Sant Quirze del Vallès) i l’esplai Magdalena (Lleida). Amb l’entrada d’aquest últim, Esplac està present per primera vegada a Lleida i compta amb esplais a les quatre províncies de Catalunya. Actualment, som 106 els esplais que formen part d’Esplac!

Com a cada Assemblea General, els esplais han debatut, esmenat i aprovat els principals documents del nou curs i de l’antic: la Memòria del curs 2015-16, el Pla de Treball 2016-17 i el Pressupost del 2017. A més, en una Assemblea Extraordinària a l’inici del dia es va aprovar la modificació del Reglament de Règim Intern i els Estauts de l’associació.

*Aquest text ha estat extret de la pàgina web d’Esplac: www.esplac.cat

Agrupament Roques Albes
Els monitors i les monitores de l’Agrupament Roques Albes estem super contents de poder participar a tot el que fa ESPLAC, sobretot a l’AGO, un espai de decisió i participació màxima on monitors i monitores d’arreu de Catalunya decidim cap on volem que vagi l’entitat que ens representa.

15195978_1256723777683851_6024928306263879615_o