GRÀCIES – La Fumera 2016

IMG_1952

Enguany hem celebrat un any més La Fumera, la festa major popular de Sallent. La Fumera neix gràcies al temps i la il•lusió de tot un plegat de gent que creu que un poble i un món millor són possibles.

I per això som aquí. Perquè nosaltres també creiem en aquest món millor. Creiem en l’esforç, en les ganes de fer coses. Creiem que la feina feta en equip sempre és millor. Creiem en les petites coses, en les abraçades i els somriures. Creiem en el voluntariat, en el temps invertit preparant activitats, colònies i campaments. Creiem en els més petits i petites, i són ells i elles els que ens fan moure. Creiem en l’autogestió i la participació de base. Creiem en la música, les danses i els jocs. I creiem també en poder transformar la societat amb aquests jocs, que són la nostra millor arma. Creiem en la gent, en la cooperació. Creiem en la natura, i que hem d’aprendre a viure i conviure amb ella. I creiem en tots i totes les que no es queden a casa, les que surten al carrer a celebrar festes o a defensar els seus drets.

Creiem també en que no hem d’oblidar d’on venim per saber on anem. Des de l’esplai també portem l’herència de les treballadores del poble gravada a la pell i creiem que és important que infants i joves coneguem el passat obrer del nostre poble. Així, tampoc oblidem d’on ve l’Agrupament Roques Albes, que es manté viu gràcies a l’esforç de tantes i tantes persones que hi han passat al llarg de tants anys d’història. No podem marxar d’aquí sense donar l’enhorabona a la Carbonera pel seu naixement i celebrar el seu èxit. Veure la plaça plena d’infants i colors, ens omple d’alegria!!

Nosaltres seguim i seguirem convençudes que les rialles no es podran comptar mai amb les mans! Visca la Fumera, visca la Carbonera i visca el Roques Albes!!

*Fotografia: Cristina Catalan